From the words lettered A to D, choose the word or group of words that suitably completes each of the following sentences.

1. You will need to commit the formula ……. memory

A. to
B. by
C. on
D. in

Correct Answer: Option A

A. to

2. His journey…… life has been rough

A. around
B. over
C. across
D. through

Correct Answer: Option D

D. through

3. The old woman has been ill …… many months now

A. for
B. since
C. before
D. through

Correct Answer: Option A

A. for

4. We came …… rail

A. on
B. with
C. by
D. in

Correct Answer: Option C

C. by

5. There is a serious conflict …… the two of them

A. between
B. amidst
C. across
D. among

Correct Answer: Option A

A. between

6. ________ I am your junior does not mean you should order me about like a houseboy

A. even
B. that
C. if
D. though

Correct Answer: Option B

B. that

7. Fatimat kept quiet all the ……

A. period
B. where
C. whole
D. while

Correct Answer: Option D

D. while

8. _______ he is learned,he is fraudulent

A. since
B. even
C. although
D. when

Correct Answer: Option C

C. although

9. _______ rich has its own problems

A. On been
B. Being
C. On being
D. Been

Correct Answer: Option B

B. Being

10. The boy ……. his father in everything

A. makes after
B. makes for
C. takes after
D. takes for

Correct Answer: Option C

C. takes after

11. We have to ……. for lost time

A. make up
B. makes with
C. take with
D. take up

Correct Answer: Option A

A. make up

13. Time is really …… so let’s hurry up

A. moving through
B. running out
C. moving out
D. running through

Correct Answer: Option B

B. running out

14. Ngozi is by far …….. of the girls

A. a most brilliant
B. the most brilliant
C. the more brilliant
D. more brilliant

Correct Answer: Option B

B. the most brilliant

15. _______ you wish to do, do it properly

A. whenever
B. however
C. whoever
D. whatever

Correct Answer: Option D

D. whatever

16. We have started operating the ……….

A. national new education policy
B. new education policy national
C. new national education policy
D. new national policy education

Correct Answer: Option C

C. new national education policy

17. The lady ……. here tomorrow

A. arrive
B. arriving
C. arrives
D. arrived

Correct Answer: Option C

C. arrives

18. It’s high time you ……. seeing her

A. stop
B. stops
C. will stop
D. stopped

Correct Answer: Option D

D. stopped